tisdag 1 maj 2018

Välkomnar våren

Jag kan nästan inte beskriva hur härligt jag tycker det är när solen värmer och snön smälter fortare än man kan ana den här tiden på året.

I fredags hade vi afterwork med jobbet så jag var inte hemma förrän vid nio tiden på kvällen och var rätt trött då så jag gjorde inte många knop innan sängen kallade mig.
Däremot lördagen var jag uppe rätt bra tid och lyckan som kändes i kroppen när jag öppnade altandörren och gick ut i värmen. Det kändes som riktig sommar värme. Pysslade på tomten mest hela dagen, jag har varit runt som i små öar på tomten och krattat, påbörjat rensning i rabatter där vi haft buskar som vi slitit bort i samband med fibergrävningen.
Mellan varven har jag vilat i solens strålar. Men så härligt att kunna vara ute i linne och shorts.Vi har ju gigantisk tomt så jag blir nog inte klar förrän det kommer snö igen men då får det vara så.
Inte det lättaste att kratta med en fungerande hand och den andra som inte har ett riktigt grepp, tappar styrkan i draget och blir frustrerad.
Lika när det gäller grävning så till slut ropade jag ut maken från verkstaden som fick hjälpa till.


Allt gräs ska bort bland buskarna, och här ovan ser ni att jag försöker få fram stenen som blivit överfallen av mossa, gräs etc under flera år.
Ni kanske tänker att det hade varit lättare och hållit detta fint varje år men det som hänt just nu är att jag efter åtta år sedan min skada fått tillbaka energi så jag verkligen orkar att ta tag i saker igen, det är en fantastisk känsla.
Livet ska ju fungera och framförallt har jag lagt min energi på att lära mig leva med smärta, klarat av arbetet, fungera i familj och vänner så då har detta inte alls legat högt på någon lista.

Har haft hjälp av Nitro som oxå grävde mellan varven, fast mest spanade han omkring och rullade sig både i gräset och i den snö som finns kvar.


En kaffepaus är ju aldrig fel så det intog vi på en tom altan.


Kram