fredag 20 april 2018

RIP Tim

Nås ikväll av den sorgliga informationen att allas vår Avicii alias Tim Bergelin har somnat in.
Jag såg alldeles nyligen dokumentären om honom och blev otroligt berörd av hans hjärta för musiken men oxå hans ohälsa i kroppen och underförstått oxå att han hade det jobbigt med en psykisk ohälsa.

Nu vet vi ju inte säkert att det är just detta som hänt men det är nära tillhands att tänka på det och vilket som måste vi börja se varandra och vara mänskliga mot varann, prestationer och ångest ska inte behöva ta mänskliga liv.

Läste ikväll bland alla inlägg en förhoppning om att han inte gått bort förgäves och att ingen mer ska behöva välja att gå denna väg när man lider av psykisk ohälsa.
Vi måste våga prata om det och det är inget fult eller något att skämmas över att lida av psykisk ohälsa.  Så mycket press idag, stress  att känna sig otillräcklig och att inte känna att man kan nå upp till omgivningens förväntningar på hur man ska vara, ska klara och som när det verkligen gäller inte betyder ett skit i slutändan.

Vi måste våga prata om HUR vi känner och människor måste börja LYSSNA med hjärtat.
Att inte se någon annan utväg för dessa människor är inte lösningen, det är vi människor runt omkring, i arbetslivet, bland vänner, samhället som måste tänka om.
Jag utelämnar familj medvetet för dom har nog gjort allt i sin makt att det inte ska hända, jag lider med alla familjer som mist en anhörig.

Avicii kommer leva kvar via musiken, vi kommer fortsatt få höra hans magiska komponeringar, på dansgolv, radion, gym eller andra sammanhang, Men för hans närmaste familj kommer saknaden vara oändlig även om fina minnen kommer vara kvar så är det sorgen och saknaden som alltid kommer vara närvarande.

Vila i frid, fina unga Tim


Utdrag ur ”wake me up”
Feeling my way through the darkness
Guided by a beating heart
I can't tell where the journey will end
But I know where to start
They tell me I'm too young to understand
They say I'm caught up in a dream
Well life will pass me by if I don't open up my eyes
Well that's fine by me
So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself, and I
Didn't know I was lost
💔😢