söndag 1 oktober 2017

Eksem o prioritering

Köpte mig fina blommor som nu pryder mitt hem 🙏
Jag har de senaste månaderna upplevt att jag fått kliande eksem på näsan och i hårbotten och det har ökat irritationen ju längre tiden gått. Eftersom jag regelbundet färgar mitt hår har jag trott att det är hårfärgen som gör mig irriterad men hur förklarar jag näsan....
När jag var yngre var eksemen vanligt förekommande men senaste 25 åren har jag faktiskt inte haft bekymmer.

I torsdags var jag kvar i stan på jobbet så då passade jag på att gå till optikern för att kolla med dom beträffande näsknoppen på glasögonen, det visade sig att den var lite böjd och det som håller knoppen nuddade på näsan och det är nickel i bågen och den enda allergin jag vet jag har är just nickelallergi. Min optiker fixade problemet och vips är eksemen på väg att ge med sig... till och med i hårbotten.... hur konstigt är inte det.... men vilken tur om det är så för jag kan inte tänka mig vara utan färg i håret. Skönt när det löser sig så här bra!

Det har varit en lugn helg, vilket jag har ett stort behov av just nu. Jag har mycket i jobbet och det innebär resande så jag är så tacksam att det kunde vara en lugn helg. Mitt sätt att hantera min värkande kropp och balansen för dagar och kvällar är ju att jag har mina rutiner och att jag verkligen lyssnar på min kropps signaler.
Tyvärr måste jag säga att pga min värk blir jag hämmad i mitt liv och ibland förstår nog inte människor som inte lever med värk att det viktigaste för mig är min balans för att orka fulltidsarbete. Då måste jag välja och jag försöker nu alltid välja mig själv, nu för tiden. Har inte alltid varit så och det har tagit mig en livstid att komma till den prioriteringen, men det är så skönt.

På lördagen dock var vi och firade en vän som nyss fyllt femtio och hon hade öppet hus från tre.
Vi kom kvart över tre och for hem vid sju, först och främst för att vi inte hade någon hundvakt och jag vill inte låta vovven vara själv någon längre tid men sedan var det för min egen del inte en dag som jag var på partyhumör med efterföljande ryggsäck som tar för mycket ork eftersom jag har så mycket framöver med jobbet. That’s My life and My priority.

Min älskade lilla trädskällare han har då verkligen fått springa i skogen i helgen. På lördagen sprang han 2,5 mil och under söndagen sprang han 3 mil. Hans medelhastighet är kring 7km per timme.
Han har fått ett eget instagramkonto, nitro_svenskfinne heter han ifall det är någon som vill följa hans liv.
P