onsdag 31 maj 2017

Intervjuad om fallrisker idag

Arbetsdagen har varit konstig idag eftersom jag blev utkallad att medverka i en intervju med Sveriges radio, Västerbotten om fallrisker.
Du och jobbet har i en artikel uppmärksammat att fallolyckor ökar inom omsorgs och bemanningsbranschen och då vill Västerbotten göra en djupdykning och kontaktade oss för att få vår syn på saken. Eftersom jag jobbar med att förebygga olyckor och få en förändring i attityder inom byggbranschen tyckte vår kommunikationsavdelning att jag skulle ta det.
Det var lite pirr och naturligtvis fick jag avbryta intervjun när jag såg en arbetare på höjd inte hade fäst livlinan när han stod och balanserade på små ytor... men det viktigaste vi kan göra är att reagera och agera. Det hade ju inte räckt med att jag noterat det utan vi måste alltid ta för vana att agera på att förändra beteenden. En utmaning som heter duga.
Det ska påbörjas sända på fredagsmorgon för att senare på em dyka djupare in i ämnet. Jag hoppas bara att de klipper ihop allt på ett bra sätt.
Här kan ni läsa artikeln som drog igång ämnet, http://www.duochjobbet.se/halsa/okad-tidspress-gor-att-fallolyckorna-okar/

Jag for och hämtade hem vår lilla finne efter jobbet för inatt kommer maken hem och då blir han, hunden, inte ensam hemma. Vi har han på hunddagis eftersom jag jobbar borta och inte kan ha hunden med mig och maken fick jobb i Stockholm och inte heller kunde ha hunden, vilket han brukar ha. Det är lite tomt och lite jobbigt när jag kommer hem vid sex, sju och är helt solo men nu är det återställt.
Vi tog en prommis direkt och innan vi hunnit från tomten kom en lös springande hund (schäfer) som vi inte såg och hoppade över oss mellan staketet och soptunnorna i en attack men det gick bra för den hunden fick inget tag på vår lilla finne som reagerade snabbt och duckade som tur var. Blir så förbannad på hundägaren som hade sin hund lös och inte ens kopplade den efter händelsen utan mer"Ojojoj så här har det aldrig hänt" jojo säger jag, de måste veta att tendensen funnits för vi gick kopplad och gjorde inget konstigt för att behöva bli attackerad. Nötter..... känns bra att jag var lugn, ställde om min egen hund och mig och väntade ut läget till de hade gått vidare.
Här kan man läsa lite tips http://www.brukshunden.se/om-hunden-hamnar-i-slagsmal/
Bild lånad från runnersworld.se

Detta var en onsdag det med.....