måndag 24 april 2017

Under kniven igen

Förra veckan tog jag tåget på onsdagen ner till Uppsala för att på nytt göra en dagoperation för smärtlindringen på samariterhemmet.
Ovan är bilder från öviks resecentrum. Stenen ör en sk löpare som inlandsisen format. Den hittades vid byggandet av Botniabanan (som jag var med vid).
Väl nere i Uppsala så träffade jag Anders och Eva med team som justerade min elektrod denna gång för att se om jag får någon bättre smärtlindring. Dom har alltså öppnat mig bak på ryggen ett litet hål mitt på ryggen mellan skuldrorna och justerade befintlig elektrod lite lite. Allt handlar om marginella inställningar. Det kan ta upp till fjorton dagar innan jag känner någon effekt och därför försöker jag blunda för hur läget är nu. Sedan förra operationen så tycker jag den har försämrats gradvis och framförallt sedan i somras. Har alltså sedan i somras fått komplettera med mycket läkemedel och innan op så hade jag min smärtlindringsmaskin avstängd i tre dagar och det är därav jag känner att den inte ger någon effekt. Ska ändå uppdatera batteriet inom ett halvår eftersom jag hoppas på utvecklingen eftersom tekniken verkligen går fort fram. Det är alltså inget bättre vad som känns nu.... så lätt att bli nedslagen men jag försöker verkligen se det så positivt som möjligt och försöka leva som normalt. Tyvärr orkar jag ju inte alltid det...
Man känner sig inte direkt "hot" eller till sin fördel med sjukhuskläder...
Gatorna i Uppsala hade börjat smyckas med blommor, det såg så fint ut även fast vädret var så kyligt och blåsigt.
Skönt att vårens intågande är på gång. Allt känns faktiskt lite lättare och framförallt nu när ljuset blir mer och mer.

I lördags for jag ner till min vän sedan gymnasiet och vi for på Birsta i Sundsvall och shoppade. Obligatorisk vinlunch till tacotallrik och på eftermiddagen överraskade min fina vän mig med att ha bokat in oss på sminkning på makeup store. Det var superkul och det är ju en djungel av produkter och så svårt att komma ihåg allt som proffsen gjorde... jag köpte lite kompletterande make up iallafall. Dagarna på jobbet är jag ganska sparsmakad på smink, mest mascara och lite rouge, annars brukar jag bara måla mig om jag ska iväg på ngt särskilt. Men det är roligt.

Nu har ny arbetsvecka startat och det är bara att kavla upp ärmarna...