fredag 30 september 2016

Körigt med förkylning

Ja den förkylning visste vad den kom med. Antagligen hade vi det alldeles för bra i Göteborg eftersom jag fick den hemska förkylningen som inte lämnat mig än, nu är det över en vecka.
Låg hela förra helgen från torsdagen så när söndagen kom var jag så rastlös att jag fick med mig sonen och hans fina flickvän upp till Ikea i Umeå.
Det har ju blivit så mörkt på kvällarna att jag måste tända lite ljus för att få någon mysfaktor. Bara att ladda med ljus. 100 st värmeljus för 17 kr, det är Kamprad det, tummen upp.

 
 På onsdagskvällen hände det en olycka på ett av våra projekt när en 89åring tog beslutet att gena över avspärrat arbetsområde. Det är så tråkigt när man har spärrat av och omgivningen klipper upp band så det går att röra avspärrningsstaketen och inte respekterar att det är för deras eget bästa som det är avspärrat. Denna gång var händelsen att  en 89 åring valde att gena efter att ha slängt sina sopor i sopstationen, detta ledde till att efter att ha kommit på andra sidan avspärrningen snubblade hen på det stora röret och föll ner i schakten. Tur i oturen var att det var en grund schakt och hen klarade sig troligt från allvarligare skador. Men på en sida av vårt arbetsområde är det 4m djup schakt som troligt tagit livet av en äldre person, eller för den delen en yngre, det händer så himla lätt. Jag var ute och pratade med platsledningen om vi kunde hitta mer åtgärder för att minska risken att detta händer igen och vi kom överens om några åtgärdspunkter som kan göra det än tydligare. Men visst är det tråkigt när människor inte respekterar skyltar och avspärrning med riktigt stängsel, bara för att gena...

 
 I torsdags på jobbet möttes ja av ett inslaget paket från en arbetskamrat. Hon har stickat mig en värmande hand/arm värmare och hur glad blir man inte för en sådan här omtanke. Jag är lyckligt lottad med fina och omtänksamma arbetskamrater. Svårt att beskriva den fina känslan jag fick.
Med hösten och kylan blir ju min smärta av nervskadan än jobbigare och detta är ett sätt att "mota Olle i grind". Jag har fortsatt fruktansvärda bekymmer och har fått ett tips på en klinik i Piteå som jag ska försöka ta kontakt med för att höra vad dom säger. Det är så att den kliniken har någon form av behandling som man även kan utföra på hästar.... känns väl tryggt, eller ....

 
I helgen blir det lugnt, jag har ju fortsatt min förkylning att ta hand om och i em kände jag av min rygg och tror att det hemska ryggskottet är på väg att sätta klorna i mig igen. Minns förra gången, låg och grinade och skrek när jag inte kunde röra mig och det är nog förkylningen som gör mig detta. Det gäller att vara rörlig och inte bli still på grund av smärtan... Ni kan väl ge mig en andlig styrka med tankarna att jag ska slippa, känns som jag har nog.

Trevlig helg / kram