måndag 1 augusti 2016

Augusti har kommit

vad säger man, dagarna går även fast man inte alltid har något inbokat. Nu har juli tagit slut och augusti sin början. Jag har en veckas semester kvar som ska gå i lugn och harmoni. Under mina semesterveckor har jag kämpat med min värk, det är så jävla (ursäkta ordförrådet) tröttsamt och jag har verkligen inte fått någon bättre (alltså mildare) värk av det fina vädret vi haft i sverige. Det var ju lite av min förhoppning.

Förra veckan for vi ner till Stockholm och firade min syster som fyllde femtio år! Vi bodde på nordic c, har bott där tidigare, med perfekt utgångsläge för sightseeing. Vi började med att gå ut på promenad, hamnade på ABBA museet, min och mammas andra gång. Det började vräka ner regn men jag hade tagit paraply så mig gick det ingen nöd på. Sedan åt vi middag på fem små hus, oxå en repris för oss. Det är en supermysig restaurang i gamla stan.
Dagen efter det var det tänkt att vi skull köra Vasa museet, men likt där har vi varit tidigare och det var så mycket folk i farten (kö) så vi hoppade över detta.
Kvällen var vi på tyrol och mamma Mia the party. Vilken show! Helt fantastiskt och så mycket känslor som blommade upp att under framförandet av Fernando var tårarna brännande i ögonvrån och ville ut. Så duktiga musikalartister med den fantastiska musiken som gjorts, ja bara superlativ!


När vi kom hem hann vi bara packa upp innan vi tog cyklarna ut till skallören för att hämtas upp till bergön av våra vänner. Vi tillbringade en natt där sen måste maken hem för han blev utkallad på arbete. Så söndag och måndag nu har jag haft lugnt och skönt hemma efter att jag gjorde en rejäl storstädning. Skönt men svettigt i den värme som var...

Dagen har tillbringats i hammocken med sommar i P1, i poddversion. lyssnade på flera avsnitt och vissa var känslomässigt fina och eftertänksamma medan vissa var rakt tråkig och dom lyssnade jag inte klart på.
Nu ikväll trodde jag att jag skulle få uppleva åskväder med hela batteriet, men tyvärr avstannade det så mörk himmel och några droppar regn var det enda. Jag gillar verkligen åskväder när det dundrar och blixtrar, bara det inte är för nära.... Då höjs pulsen rejält...