torsdag 21 juli 2016

Veckorna går fort

så fort att det nu gått två veckor redan av min semester. Vi har varit på rull hela tiden och har nu idag siktet inställt på vår hemadress. Senaste natten låg vi på en trivsam camping i Vansbro och dagen före det en fin frilufscamping nedanför Bengtsfors som heter laxsjöns friluftscamping.
Vattenpumpen i husbilen har gått sönder och allt blir då betydligt krångligare. Men det är små bekymmer med tanke på hur vår omvärld ser ut och uppför sig...

Vi börjad i Fagersta och vidare ner mot Tylösand. Där stod vi i två dagar med ostadigt väder. Sedan åkte vi bara några km för att ansluta till ÖS, en veteranträff för utlandssoldater. Maken har aldrig varit där tidigare och nu passade det sig så två dagar blev det även där.

Efter Halmstad åkte vi mot Trollhättan och kollade in slussarna. Mysig fin promenad i en stad jag aldrig varit i förr. Vädret sedan vi lämnade Halmstad har bara blivit bättre och bättre.
Vi hälsade på ett par bekanta i Sollebrunn och fick guidning runt koberg. Där är jaktmarker, hjort, och ägarna är familjen silverskiöld. Kungens syster Desirée är gift med denna godsherre.
Så mycket hjort har vi aldrig sett, både frigående och inhägnade. Närmast känsla är när man åker förbi stora fårhagar och istället tänker sig hjort.

Vi rullade vidare mot hafstens camping för att stanna över natten på vår väg ut mot Smögen.
När vi sen kom till smögen var det nästan fullt överallt. Vi fick plats på en camp men vår bil fick inte plats när vi kollade, så det var bara att åka ut från området i jakt på nya ställen.
Vi stannade i hamnen och köpte färska räkor som vi tänkte ta till middag.
Vidare for vi längs med hela västkusten, Kungshamn, Hunnebostrand, hamburgsund, fjällbacka, grebbestad, tanumshede, men det var knökfullt överallt så då rattade vi in oss mot laxsjöns friluftscamping och hade en mysig kväll med vin och räkor.

Nu är det bara hem och packa om för till veckan är det Stockholm som gäller i tre dagar med min systers femtioårs firande.

Här kommer lite bilder,