tisdag 5 juli 2016

Sista spiken innan semestern

I helgen hade vi främmande som skulle följa med på festivalen så det har varit fullt ös hela helgen. Jag var så trött på söndagkväll att jag visste inte om jag skulle somna sittandes...
Med förra veckans arbete (massor) och helgen som var tillsammans med denna sista arbetsvecka, mitt besök hos vänner kommande helg så kommer mina första dagar i husbilen bestå av relax till 100 %.
Maken tillsammans med sex övriga äger ett fat som fick smakprovas så här två år efter at den lagrats. Något år till så kan det vara supergod whiskey som ska splittras mellan delägare.

När vi skulle skala potatisen till grillningen tog maken en favorit i repris...han körde borrmaskin med toaborste (nyinköpt) och skalade. Det går fantastiskt bra men ser ju galet ut.

Middagen avnjöt vi inomhus eftersom vädret inte tillät vara ute utan att frysa.

På söndag tog vi en tur till klipporna vid havet i Skeppsmalen som är en favoritplats. Vi tog våra bröllopsbilder där för åtta år sedan. Fyren har blivit lite rostig, precis som vi, men står fast och stadig.

Sedan var det dags för Island i fotbolls em mot Frankrike men tyvärr var fransmännen strået vassare. Vilken otroligt fin prestation Island har gjort, man blir stolt över förbundskaptenen men även som "grann"land.

Idag tog jag ledigt ett par timmar och for till Ikea med sonens fästmö. De var mysigt, men detta nybyggda Ikea imponerade inte så mycket. Det var otroligt stökigt i butiken av att alla går och känner, nyper o tittar på mycket och när det är så öppna lösningar som Ikea har så syns denna oreda på långt håll. Tråkigt tycker jag.
Jag handlade bara ett vitt brickbord till altanen. Blir nog bra. Där kan jag ställa kaffekoppen när jag sitter i hammocken med nya dynor.
Jag köpte även vid samma tillfälle ett stativ till en hängmatta. När vi var i Mexico 2014 köpte vi en handgjord hängmatta som är så stark att vi båda kan ligga i den. Blev dock inte en fördelaktigt bild, så den jag bjuder er på är när maken är solokvist i den 😊 I denna ska man helst ligga tvärsför, den blir bred.


I övrigt var vår vagn på Ikea fasligt tom ...