tisdag 7 juni 2016

Stockholm för ett dygn

Ja så har jag gjort Stockholm också ett dygn. Resan gick ju med flyg på nationaldagen så när jag anlänt till hotellet och lämnat min väska så gick jag ut på Stockholms gator för att insupa alla människor som samlats för nationaldagsfirande bland annat i Kungsträdgården. Det var proppat med människor och massa olika matstånd uppställda, uppträdanden på scenen och ett fantastiskt väder.

Jag bodde på hotell Story på Riddargatan som jag aldrig bott på förut. När jag såg skylten utanför tänkte jag att det var ett gammalt orenoverat hotell, men skylten sa inte samma som rummet erbjöd. Fräscht och fint och en alldeles underbar säng att sova i, och som jag sov gott! Rekommenderas som hotell.


Tisdagen tillbringade jag på Norrlandsgatan på bygget konferens där talentum ordnat med föreläsning om den nya föreskriften organisatorisk och social arbetsmiljö. Det var under hela dagen totalt fyra föreläsare, tyvärr någon för mycket. Hade gärna sett att några av de som var där hade fått mer tid. Kan vara för att jag innan hade tillskansat mg mycket av informationen, vilket andra deltagare kanske  inte hade.  Hur som var det några roliga bilder från blädderblocket jag måste visa, det kan tyckas rörigt på den ena, det var en norsk arbetsrättsjurist som undervisade, inte lika rörigt dock...


Sedan var docent Maria Steinberg där som jag har gått utbildning hos förut, när jag läste in arbetsmijlörätten via Örebro universitet och skyddsombudens roll. Hon är helt suverän och duktig så henne kan man gärna lyssna på längre. De tre övriga bilderna är från hennes presentation.

Jag avslutar med en bild på kanske det svenskaste vi har, vi som inte firat nationaldagen som ex våra grannar gör. Vi har ju inte haft denna dag som röd dag så många år utan tidigare har det varit svenska flaggans dag och en vanlig arbetsdag, men dom här har ju varit så svenskt som det bara går och samarbetet mellan Björn och Benny firar nu femtio år! Dessa fyras prestationer är man stolt som svensk för och låtarna lika aktuell och bra idag som när dom släpptes.

Tack o hej