fredag 13 maj 2016

Högt och lågt

Har haft en fantastiskt rolig, jobbig, utmanande och skön vecka som jag nu lägger bakom mig med några erfarenheter rikare. Inom mitt företag har vi haft en fokusvecka på hälsa- och säkerhet vilket inneburit för mig specifika informationsträffar på några byggen.
Startade i måndags med en skyddsombudsdag där vi kom fram till några punkter de skulle fokusera på under veckan, att uppmana kollegor till samma, några punkter vi lyfter uppåt i organisationen så vi får snurr på detta och som vi kan få åtgärder på.
Alltid spännande att se senare vad som det kan resultera i.
Naturligtvis hände det en arbetsolycka då en snickare hanterade en cirkelsåg och fingrarna kom i kläm så det blev att sy några stygn. Använde sig av det verktyget som fanns tillhands istället för att vänta till det hade kommit en kap/klyvsåg, det är precis upplagt för att olyckan ska inträffa "jag ska bara fixa detta"... Nu ser det värre ut på bilden, det är otroligt mycket blod, fingrar har lätt att blöda mycket, men som tur var gick det rätt bra ändå, inga avkapade fingrar utan skärsår med fint snitt som ska få läka ihop.
Har även haft introduktion av polska killar som ska vara med på ett anläggningsprojekt, alltid spännande att få informera på engelska och träffa nya människor.
Utöver detta har jag varit och haft en genomgång och filmvisning "om olyckan är framme", vi diskuterade kring rutiner och hur människor kan bete sig i krissituationer.
Avslutade veckan med att informera om kvarts i byggbranschen med de konsekvenser som kan bli om man inte tänker på att åtgärda problematiken med metoder och att skydda sig rätt i skyddsutrustning. Tips om man behöver nackstöd vid arbete i tak kan ni få se oxå.
Www.skyddanacken.se
Det som är tråkigt är när jag är ute på arbetsplatser och ser konkurrenter inom branschen som har allt annat än säkerhetstänkande... Det gör mig frustrerad och får mig att känna en tomhet på att det jag jobbar med är som att leta en nål i en höstack när det alltid beror på hur individerna själv hanterar sina beteenden i säkerhetsfrågor...
Vet inte om ni ser de två på balkongen som har varsin trappstege och blir utan skydd när de går upp på dem...Det här var alltså min vecka ur hälsa- och säkerhetssynpunkt och jag känner mig nöjd (får man känna sig nöjd?) 

I helgen ska jag åka hem till min barndomsstad och på lördagen träffa en vän, Eurovision såklart och på söndagen ska jag till min fina vän och min gudson. Hoppas på fint väder, det är alltid enklare på något vis.
Så ikväll blir det bara lets dance på tv.n och tidig kväll skulle jag kunna tro. Kroppen behöver vila.