tisdag 24 maj 2016

Gummibröllop, 8 år

Idag firar vi gummibröllop.
Jag gjorde en liten reflektion och sammanfattning...

"Gummi kan benämnas som stabil form under inverkan av värme eller måttligt tryck.
Idag drar jag slutsatsen att våra 2921 dagar tillsammans kan summeras stabilt eftersom vi använt oss av både värme och "måttligt" tryck (ibland högtryck, ibland lågtryck) under 8 år och som tagit oss till denna dag. Grattis till oss, idag är det vår gummibröllopsdag 😂😘 "
Åtta år kan tyckas både långt och kort, beror väl lite på vilka glasögon man väljer. Jag är stolt över att vi kommit så långt, inte är tvåsamhet alltid en dans på rosor. Min farmor hade tydligen sagt att när man har klarat det sjuåriga kriget, då är det lugnt. Det har vi ju nu passerat och det känns fint att min lilla fina farmors ande får vila över vår bröllopsdag. Våra änglar finns med oss!

Idag när jag for hem från jobbet köpte jag ett huvudavbild i sten av buddhafigur, ett knippe rostiga nycklar och en bukett blommor. Dessa får symbolisera våra 8 år som gifta och framtiden.
Nycklarna står för mig att fortsätta öppna låsta utrymmen, nyfiket se vad som väntar.
Buddha Amitabah är den mediterande eviga ljusets Buddha, att tro på henne och ge henne tillit sägs ge lugn, inre frid och tillfredsställelse i livet. Hon återställer även förlorad chi-livsenergi. Låter bra för mig!

Kram